Kolumne

Nesramnost! Lastniki nepremičnin na HR bi bili izjema. (No, kdo pa ne bi bil?)

15.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Ali obstaja hierarhija pravic? Najbrž. Zelo verjetno. Za podrobnejše in zanesljivejše odgovore se obrnite na Ustavno sodišče.

Saj ni res, pa je! Slovenski lastniki nepremičnin — in premičnin, se pravi plovil — na Hrvaškem so ustanovili istoimensko civilno iniciativo s sloganom z velikimi tiskanimi črkami “ODPRITE NAM MEJE”. In Facebook skupino, kakopak.

Si lahko mislite, da so predvčerajšnjim na Ustavno sodišče vložili pobudo — že drugo — za začetek postopka za oceno ustavnosti oziroma zakonitosti odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi korone?!

Pritožujejo se, skratka, da so jim kršene temeljne človekove pravice in svoboščine, “saj odlok onemogoča izvajanje lastninske pravice, lastnike pa večplastno diskriminatorno obravnava v primerjavi z drugimi kategorijami oseb”.

Najprej sem mislil, da gre za parodijo. Ampak komu razen redkim cinikom in

“Pritožniki utemeljujejo svojo izjemnost s tem, da je treba njihove nepremičnine vzdrževati ali popravljati. S tem bi radi dokazali, da jim ne gre za hedonizem, temveč za dobro gospodarjenje.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE