Kolumne

Nespodobno vprašanje, ali si cepljen. Pravila postavljajo najglasnejši.

5.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Kakšno sprenevedanje! PCT obravnavamo enako kot informacijo o tem, kakšna je posameznikova spolna usmerjenost ali veroizpoved.

Korona panika v zadnjih dveh letih prihaja v valovih. Zdaj smo v fazi četrtega vala. V vsaki fazi se začenjamo spraševati, kaj se bo zdaj zgodilo, kaj naj storimo, kaj bodo zaprli in kdaj bodo zaprli. Zadnja panika je bila pred začetkom tega šolskega leta. Na srečo so šole s šolskim osebjem in šolarji vred to korektno opravili. Malo v šolah, pa sicer z razredi v karantenah, a po skoraj dveh letih korone je jasno, da je ta virus tukaj. Mladi se večinoma ne sprašujejo, ali je virus res tukaj, niti ne problematizirajo mask.

Zaobiti pravila

Po lanskih eksperimentalnih zapiranjih smo zdaj vsi na preži in iščemo odgovor na vprašanje, kako naprej. Mnogi smo v tem letu že spoznavali, kako se z epidemijo spopadajo druge države. Pri nas je drugače.

Najprej ne moremo mimo naše nravi. Ta nam narekuje, da je treba pravila zaobiti in se znajti po svoje. To recimo pomeni, da se pač ne testiramo, če nas ne preverjajo, ali pa da si od prijatelja sposodimo cepilno potrdilo. To se...

“Vse bolj in bolj se mi dozdeva, da v družbi trepetamo, ker nismo sposobni doseči niti najosnovnejšega družbenega konsenza.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE