Kolumne

Neodvisni in uravnoteženi novinarji? Fikcija in antiteza demokracije!

17.8.2022 / 06:05 Komentiraj
Ugleda politike ne bomo rešili z obsojanjem novinarjev, ki prestopijo v politiko, temveč z več zasluženega zaupanja v politiko.

Novinarji v politiko ne odhajajo samo v Sloveniji. Pred začetkom politične poti so se z novinarstvom ukvarjali tudi tako znani voditelji, kot sta bila Winston Churchill ali Al Gore, pa tudi tako razvpiti politiki, kot sta francoski skrajni desničar Éric Zemmour in Sarah Palin. Preden jo je iz anonimnosti potegnil predsedniški kandidat John McCain, se je slednja ukvarjala s športnim novinarstvom.

Verjetno bi se večina strinjala — z dolžnim spoštovanjem do novinarskega poklica —, da bi bilo bolje, če bi Sarah ostala pri svpjem prvem poklicu, saj bi tam verjetno naredila manj škode.

Dolga leta se je z novinarstvom ukvarjal tudi nedavno preminuli predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli. Med še živečimi in delujočimi politiki pa moramo seveda omeniti Borisa Johnsona.

Veliko aktivnega dopusta

BoJo je bil dopisnik iz Bruslja in kolumnist Daily Telegrapha. Zadnjo kolumno za ta časopis je napisal tik pred referendumom o Brexitu. Ta je bil njegova odskočna deska za...

”Slovenija ima še ta specifičen problem, da smo zelo majhen ribnik, v katerem se mnoge ribe med seboj poznajo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE