Kolumne

Nekega dne nam bo še žal, da Pahor ni več naš Instagram predsednik.

20.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Pahor je populist, vendar samo v tistih primerih, ko si to lahko privošči. Sicer pa se spretno izogiba kontroverznostim.

Se spodobi, da se Pahor afna na Instagramu, ali ne? Mnogim je všeč, da imamo tako sproščenega in duhovitega predsednika, ki se zna na svoj račun pohecati, mnogim pa se zdi neumno, če že ne škodljivo, ker v tem vidijo devalvacijo njegove funkcije. Tudi sam vedno ne vem, kaj bi na to rekel.

Zadnje tri predsednikove objave na Instagramu mi recimo niso všeč. (No, pravzaprav mi jih ni všeč veliko.) Zadnji dve sta sicer predsedniški, politični, protokolarni, vzvišeni, moralni — pa vendarle čudni. Gre za video sporočili britanski kraljici Elizabeti in italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli. Pahor je skratka v imenu vseh Slovencev prenesel izraze podpore vsem Britancem in Italijanom v našem skupnem boju proti korona virusu.

Lepo, kajneda? Le kdo bi si drznil temu ugovarjati? No, pripominjam pa vseeno: Britanci

Moj sin Jonas se skriva za Pahorjevo lastnoročno podpisano fotografijo v predsedniški palači na dan odprtih vrat 26. decembra 2017. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE