Kolumne

Nekaj opornih točk iz Putinovega dezinformacijskega arzenala

2.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Ljudi, ki krivdo za ruske, Putinove tanke na ulicah ukrajinskih mest iščejo povsod drugje, samo ne v Kremlju, je lahko sram.

Pri družinskem zajtrku na jutro drugega dne ruske agresije na Ukrajino berem zapis Marte Shokalo, urednice ukrajinskega programa BBC.

“Oblekla sem svojega desetletnega sina. Zajtrkovala sva, čim dlje od oken, a je bil tako prestrašen, da je bruhal. V klet sva odnesla sveče in nekaj vode. To bo najino zatočišče, če se razmere poslabšajo.”

Februar 2022. V Evropi. Vojna v Ukrajini ni prvi spopad na evropskih tleh po drugi svetovni vojni. To vemo vsi v bivši Jugoslaviji. Je pa nedvomno najnevarnejši za mir in stabilnost. Ne le v Evropi, ampak po vsem svetu.

Medtem ko nejeverno in v šoku spremljamo novice o spopadih, se moramo soočati s kajpaonizmom nekaterih, ki prežvekujejo in ponavljajo oporne točke iz Putinovega dezinformacijskega arzenala. Borci za alternativna dejstva. Včeraj epidemiologi, danes kremlinologi in strokovnjaki za geostrateška vprašanja.

Sestanek pri Putinu

Američani imajo tudi veliko masla na glavi? Res je. Palestincem se že dolgo dogajajo velike...

Protivojna zidna poslikava grafiti artista Kawuja prikazuje Vladimirja Putina kot hudobneža Mrlakensteina iz Harryja Potterja v poljskem mestu Poznań. — [Fotografija: Jakub Kaczmarczyk/EPA]EPA
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE