Kolumne

Nedeljskega gosta tri dana dosta: Cepljenje ali necepljenje ni stvar debate

15.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Drugo mnenje? Se hecate? Bi nacističnemu zločincu dali možnost opravičevati holokavst? Ali povabili Branka Grimsa na Val 202?

Nisem poslušal intervjuja s tistim korona skeptičnim farmacevtom in biokemikom na Valu 202. Niti ga ne morem več poslušati za nazaj, ker ga je Val umaknil iz arhiva.

Pa nič hudega. Ne pogrešam takih vsebin. Vedno več je informacij, ki jih je treba presejavati in ignorirati. Ali celo cenzurirati. Radovednost ni več mati znatiželjnosti. Nasprotno. Še nikoli ni zaradi radovednosti crkavalo toliko mačk kot danes.

Je pa zanimivo, kako se je urednik Vala 202 opravičil poslušalcem. Da je sploh je, je itak redkost. Opravičil se je skrušeno in verjetno iskreno, pa vendar izmuzljivo. Takole pravi:

“Ni zgodb, ki bi se jim morali vnaprej izogniti, niti ni sogovornikov, ki jim ne bi mogli zastaviti vprašanj. Mnenja gostov, čeprav v delu javnosti razumljena kot kontroverzna, so lahko povsem
Kriterij (ne)kontroverznosti je emocionalna opredelitev. Stvar okusa. Ne stvar racionalnega razmisleka. Tako kot Marmite. Love it or hate it. Reklama.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE