Kolumne

Necepljeni, razmislite! Naša polovica je odvisna od vas …

15.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Naredili smo vse, kar smo lahko, da bi zaščitili sebe in druge. Pa vendar smo zdaj na istem kot vi, ki niste naredili nič.

Ponovno naraščajoče število dnevno okuženih s korono je zaskrbljujoče. No, pri tem nismo nobena izjema. Tako je v večini držav EU in drugod po svetu — kar pa je slaba tolažba. Nismo torej neka anomalija. Kratkoročne napovedi Inštituta Jožef Stefan ne vlivajo nikakršnega upanja, da gre samo za prehodni, poznopočitniški trend. Tudi drugi strokovnjaki nam vsak dan sporočajo, da smo že v četrtem valu epidemije in da lahko pričakujemo še slabše rezultate kot v preteklem valu.

Kako bo potekalo življenje od septembra naprej nam torej še ni jasno. Ne vemo, kaj bomo morali zapreti, kaj zgolj omejiti, kaj popolnoma prepovedati. Tudi glede šol in vrtcev ni jasnih usmeritev.

Tisti, ki verjamemo znanosti in ki smo prisluhnili pozivom zdravnikov in se dvakrat cepili, smo verjetno najbolj razočarani. Storili smo vse, kar smo lahko, da bi zaščitili sebe in ljudi okrog nas — domače, prijatelje, sodelavce, družbo nasploh. Pa vendar smo se na koncu znašli v istem loncu...

“Tisti, ki verjamemo znanosti in ki smo prisluhnili pozivom zdravnikov in se dvakrat cepili, smo verjetno najbolj razočarani.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE