Kolumne

Ne vem, nona, res ne vem …

24.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Če kdo pozna una dva, k sta v petek za Bežigradom eno pobrala na tleh pa peljala domov, nej jima reče hvala. Rešla sta ji life.

Moj najboljši prijatelj je moj brat. Najboljša frendica je pa moja nona. Stara skor 95 let. Brat mi sicer dvigne takoj živec, nona pa ne. Z nono lahko klepetam o vsem. Pred kratkim me je nekdo prosil, če ji lahko pošlje svojo knjigo. Da ga zanima njeno mnenje.

Nona bere knjigo za knjigo, celo moji dve je trikrat prebrala. Ampak vseen sem jo vnaprej opozorila, da je model gej in dost odbit in da zna bit svašta v knjigi.

​Dobi knjigo in me kliče drug dan: “Ja, ma to je pej nomalo preveč. Klistir anu take.”

“Če pa se v rito, nona.”

“Ma vem, ma vseeno.”

Nazadnje sem jo zamorjena klicala, kako je bit v menopavzi. Hotla sem jo direkt vprašat, če se ti pol sploh še fuka, sam sem vseen rekla tko: “A si ženska pol sploh še želi moških?”

“Ma, normalno, da ja,” me je potolažila.

In tko medve vsak dan klepetava o vsem, čeprov sva 50 let razlike. In zdej mava še en skupen cilj. Da ne smeva umret, preden bo moja knjiga dokončana in dokler ne vidiva hčerke od...

”Noč je bla, vse zaledenelo po tleh in jaz k sem probala pridet do doma. In kr naenkrat so noge zaštrajkale.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE