Kolumne

Ne vem, no. Mene so tako vzgojili, da navijam za svoje — in NATO je naš.

1.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Ukrajina, Eurosong, sprostitev ukrepov, Carabao Cup itd. — toliko tem (in pustnih šem), pa ne znam, ne smem ali nočem pisat.

Sedim za pisalno mizo in razmišljam, kaj naj bo tema današnje kolumne. Čisti blackout. Nimam ideje. Sicer se je v preteklem tednu precej dogajalo, ampak niso to moje teme. Recimo rusko-ukrajinski konflikt. Kaj naj o tem pišem, če se pa na politiko spoznam samo na šank nivoju? Saj nimam jajc kaj napisat. Kaj bom jaz razpredal na tem resnem portalu, kjer gostujejo znana imena in strokovnjaki in politični analitiki? Raje ne.

Ampak naj mi bo dovoljeno, da eno rečem: kako je faking možno, da se Slovenci razdelimo tudi v zvezi s stvarmi, ki so kristalno jasne?

Ampak ja. Ker je ta vlada desna — in je seveda ne podpiram — in ker je zavzela pravilno stališče do tega vprašanja, so na levi zdaj kar naenkrat za Putina. Ker NATO in ZDA.

Ne vem, no. Mene so tako vzgojili, da navijam za svoje — in NATO je naš.

Referendum

Leta 2003 je bil referendum na to temo. Takrat se je nekaj čez 66% volilcev odločilo za vstop v NATO. (Tudi udeležba je bila reletivno visoka (okoli 60%), če se...

Nimam bonbonov, nimam krofov. ”Kako nimaš, saj je vendar pust!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE