Kolumne

Ne samo, da gre marsikaj narobe. Marsikaj gre v teh časih tudi mimo.

25.10.2020 / 05:10 Komentiraj
Če bi Slovenci glasovali za predsednika ZDA, darujem kak organ, ki bi ga lahko pogrešala, da ne bi volili kot naš premier.

Jesen je bila vedno bogata z dogodki, predstavitvami, promocijami, srečanji, novimi koncertnimi abonmaji, gledališkimi premierami, predstavami, razstavami, na katerih so ljudje ponosno pokazali, kaj so čez leto ali vsaj poleti ustvarili. Jesen je bila vedno krasen čas za pregled ustvarjalnosti. In za druženje.

Letos pač ne. Seveda, kriv je virus.

Pa ne samo virus.

Kriza je za nekoga lahko razlog za zlom, za drugega pa izjemna priložnost. Tako je tudi v času korona virusa. Za nekoga je to ovira, mnogim pa daje svobodo.

Predvsem to velja za naše politične voditelje. Za vlado, ministre in njihove ekipe, parlament. Gospodarstvo so z zaustavitvijo življenja in s tem, da so odvezali mošnjiček za pomoč zaposlenim, naredili odvisnega. Na nek način majhnega, nebogljenega.

Naslednji PKP

Namesto da bi gospodarstvo delovalo na tržni pogon, že zdaj ponovno čaka na naslednji protikoronski paket. Da se razumemo: pomoč je nujna in očitno

»Predsednik vlade je tvitnil, da podpira Trumpa za predsednika ZDA. Upam, da je to naredil samo v svojem osebnem imenu in ne v imenu državljanov Slovenije.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE