Kolumne

Ne bom umrl od korone. Vi pa kakor hočete.

17.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Razmišljam egoistično, ker sem se cepil. Boljše volje sem, ker lahko zdaj zanesljiveje kažemo s prstom na krivce za korono.

Od 3. junija, ko je moja dvojna precepljenost oz. zaščita s Pfizer-BioNTechovim mRNA sirupom začela uradno veljati, sem ves vesel in zadovoljen — in od začetka tudi malo važen — nosil naokrog svoj cepilni kartonček in komaj čakal, da ga lahko pokažem kaki uradni osebi ali magari pomožnemu, za vpogled v uradne dokumente nekvalificiranemu osebju. Da bi me kdo kaj vprašal.

Pa me še do danes ni.

Od maja do julija sem bil dvakrat v kinu (Helmut Newton, Christian Petzold), dvakrat na koncertu (Božo Vrećo, Zvezdana Novaković) in enkrat v gledališču (MGL, v Litostroju). Niti enkrat ni nihče na vratih od mene — niti od koga drugega — zahteval ne samo kartončka, ampak prav nobenega PCT dokazila.

Aja …

Eden od teh koncertov je bil na prostem in nihče ni nosil maske, drugi pa v največji dvorani, ki jo v Sloveniji premoremo. Bila je polovično zasedena, vendar nabito polna v parterju. Nekateri smo nosili maske, nekateri jih niso. Nihče se ni držal distance. Nekdo za...

“Veselil sem se tudi digitalnega potrdila. Na robu potrpežljivosti sem se prebil skozi postopke, vendar sem bil na koncu razočaran. Jebeš papirnato digitalizacijo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE