Kolumne

Nazaj v prihodnost liberalne demokracije: Narodu ne bo Biff pisal sodbe

10.6.2021 / 06:05 Komentiraj
On hoče spremeniti zgodovinski spomin in dejstva v časovno zanko večnega boja proti neuničljivi stoglavi komunistični pošasti.

V drugem delu filmske trilogije Nazaj v prihodnost (1985, 1989, 1990) Biff Tannen z ukradenim časovnim strojem odpotuje v preteklost, da bi ustvaril novo sedanjost.

Zgodba se začne v letu 1985, ko po glavnega junaka Martyja McFlya prihiti iznajditelj časovnega stroja Doc Brown in ga odpelje v leto 2015, da bi Martyjevemu bodočemu sinu skupaj preprečila, da pod vplivom Biffovega bodočega vnuka zagreši bančni rop. Zgodi se cel kup stvari, najpomembnejša pa je ta, da si leta 2015 že precej ostareli Biff na skrivaj izposodi časovni stroj in se z njim vrne v leto 1955. Tam mladostni varianti samega sebe v roke potisne športni almanah, v katerem so vsi izidi tekem do leta 2000. Biff z almanahom obogati na športnih stavah.

Kritični razmislek o vsegliharstvu

Ko se Marty in Doc vrneta iz leta 2015 v leto 1985, sedanjost ni več takšna, kot je bila pred njunim časovnim izletom. Biff je z goljufijo spremenil preteklost in ustvaril alternativno realnost. V tej novi sedanjosti ni...

V časovni stroj predelani DeLorean (letnik 1981) izumitelja dr. “Doca” Emmetta Browna. Do snemanja filma je tvrdka DMC (DeLorean Motor Company) že bankrotirala. To je bil edini model, ki so ga proizvajali.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE