Kolumne

Nasvet Manici Janežič Ambrožič: Kako zapreti usta tistim primitivcem

13.8.2020 / 00:00 Komentiraj
Namesto da javnost prosi za brezrezervno solidarnost, naj raje prisluhne kompetentnim, kredibilnim, konstruktivnim kritikam.

Manica Janežič Ambrožič je v torkovem Dnevniku TV Slovenija v zrežiranem prispevku — ki ga je voditeljica napovedala kot »komentar«, čeprav je bil promocija — povedala nekaj besed o »napadih, žalitvah in grožnjah«, ki da so jih novinarji in mediji zadnje čase deležni.

Povod za intervencijo odgovorne urednice informativnega programa je bil verbalni obračun na meji fizičnega na petkovih protivladnih protestih v Izoli. Tam so neki desničarji težili novinarki TVS in Ivanu Galetu, ki je bil zraven v okviru svoje vstajniške turneje po Sloveniji.

Ta alterkacija seveda ni bila omembe vredna novica. Novico je iz tega naredila Eugenija Carl — ki pa je približno tako nekredibilna kot aprilska vremenska napoved.

Naj dodam še nekaj relativističnih pripomb. Ker je vse relativno. Še posebej moralni populizem, ki nam ga prodaja RTV Slovenija.

Bullshit

Medtem ko

»Je že prav, da se uredniško vodstvo (R)TV Slovenija v imenu kolektiva zoperstavlja napadom, žalitvam in grožnjam. To načeloma podpiram. Ne podpiram pa njihove neselektivne strategije.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE