Kolumne

Nasvet korona telebanom s Trga svobode: Samotestirajte se na zdravo pamet

12.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Bolj kot oblasti se bojim cenenega uporništva. Facebook fanatizma s človeškim obrazom. Lažne gajstnosti civilnih iniciativ.

Dovolite mi, da še nekoliko dopolnim in izostrim svoje odprto pismo staršem, ki nasprotujejo samotestiranju otrok. Tema se mi namreč zdi tako intrigantna, da se “abnormalnim, samodeklarativno disidentskim, namišljenim dušebrižnikom, upornikom in privržencem alter scene starševanja, ki se na virtualnih šolskih dvoriščih svojih otrok borijo proti korona fronti vladne represije” — kot sem napisal —, čutim dolžnega povedati v ksiht še par stvari.

S kom imajo opraviti

Več kot teden dni po zdaj že famozni okrožnici v zvezi s samotestiranjem osnovnošolcev zadnje triade in srednješolcev je sicer očitno, da sta MIZŠ in MZ to v bistvu nedolžno poizvedovalno komunikacijo zavozila in da si naj kar pripišeta odgovornost za posledice.

Vladi bi po več kot enem letu pandemije lahko bilo že zdavnaj jasno, s kom ima opraviti. To zlasti velja za zadeve, povezane s šolo. Načeloma dobronamerne in eventualno potrebne, morda celo nujne vladne ukrepe pač najbolj...

“Vladi bi lahko bilo že jasno, s kom ima opraviti. Zlasti, če je problem, povezan s šolo. Načeloma potrebne, celo nujne vladne ukrepe pač najbolj učinkovito minirajo fanatiki.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE