Kolumne

Nasilni protesti so bili dober PR za SDS

7.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Vlada tudi od nezadovoljnih podložnikov pričakuje vsaj nekaj osnovnega rešpekta, sama pa jim ne kaže drugega kot prezir!

Vedel sem, da se bo to zgodilo. Vedel sem, da se bo nekega dne na protestih zgodilo nekaj hudega. Mislim nekaj fizičnega. Nekaj hujšega od nakladanja, skandiranja, vihtenja transparentov, kolesarjenja, prelivanja Jupola in prepucavanja na Twitterju in Facebooku. Nekaj nevarnejšega in zaskrbljujočejšega od radikalizacije desnice, ki ni in ni mogla na oblast, in komplacentnosti levičarstva, ki ni in ni mogla dol z nje.

Že leta je bilo neizogibno, logično, pričakovano, da se bo z radikalizacijo tako politike kakor civilne družbe to zgodilo.

Slovenija ni šele od četrtka na robu mentalne in ideološke državljanske vojne. Na robu virtualne državljanske vojne je že dolgo, predolgo. V četrtek je samo izbruhnil prvi pravi nacionalni, četudi v bistvu še benigen fizični spopad.

Od česa mi je slabo

Slabo mi je, ko gledam sadistični užitek vlade in desničarjev nasploh ob obtoževanju mainstream medijev, ki da so s poročanjem o petkovih protestih

»Nisem še videl politika, ki bi nastopil tako arogantno kot Hojs v četrtek v Odmevih. Niti Janše! No, mogoče kdaj Jelinčiča, ampak je bil pač klovn, ne (notranji) minister.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE