Kolumne

Naši južni bratje: Navijam za Đokovića kot nekoč za Ivaniševića

11.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Če igrata na rokometnem prvenstvu Hrvaška in Nemčija, se mi zdi logično, da navijam za Hrvaško. Zakaj bi navijal za Nemčijo?
Vse od osamosvojitve Slovenije sem v športu vedno navijal za naše bivše južne brate. Kadar ni igrala Slovenija, seveda. Če igrata na rokometnem prvenstvu Hrvaška in Nemčija, se mi zdi popolnoma logično, da navijam za Hrvaško. Zakaj hudiča bi navijal za Nemčijo?

Ja, ampak zakaj bi pa navijal za Hrvaško, porečete? Mlajše generacije, rojene po razpafu Juge, ali premlade, da bi se spomnile, to težko razumejo. Ker niso gledali epskih košarkarskih dvobojev Jugoslavije s Sovjetsko zvezo ali ZDA, kjer so blesteli Kićanović, Petrović, Kukoč in ostala ekipa, med njimi tudi naš Zdovc. Ker niso spremljali epskih rokometnih dvobojev, kjer je blestel Krivokapić. Ki ne vedo, kakšna norija je bila, ko je jugoslovanska vaterpolo reprezentanca na svetovnem prvenstvu leta 1986 po treh podaljških premagala Italijo. Ki se ne spominjajo, kako je norel Mladen Delić, ko je Jugoslavija v Beogradu premagala Bolgarijo s 3:2 po zaostanku z 1:2. “Ljudi moji, zar je ovo moguće?” se...

Goran Ivanišević po zmagi nad Patrickom Rafterjem na Central Courtu v Wimbledonu 9. julija 2001.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE