Kolumne

Naše morje, vaš denar, njihova provizija: Počivalškove počitnice

23.2.2022 / 05:10 Komentiraj
“Gospodarsko sodelovanje”. “Strateški lastniki”. Za lastne profite. Za provizije. Za dobrobit Slovencev in Slovenk jim ni mar.

Novica, da naj bi “naše morje” prodali Madžarom, je vzbudila splošno zgražanje slovenske javnosti, na katerega vlada očitno ni računala. To dokazuje, da vlada še vedno ne razume, kaj pomeni slovenska (politična) kultura lastnega preživetja. In kako deluje. Čeprav jo sama neprestano uporablja. In izrablja. Včasih zelo učinkovito. 

Slovensko morje je namreč “naše”. “Naše” v smislu, da direktno vstopa v preživetje Slovencev. V kvaliteto njihovega preživetja. Veliko Slovencev namreč med vikendom rado skoči na “naše morje”. Veliko jih svoje počitnice preživlja na “našem morju”. Veliko se jih je na “našem morju” naučilo plavati. Veliko jih hodi v portoroške hotele. Ali v Strunjan. Itd.

Skratka: z “našim morjem” obstaja močna in gosta mreža intenzivnih čustvenih povezav. Ki dela “naše morje” bolj “naše”, kot je “naša”  slovenska država.

Družbeno in državno

Pri razprodajanju slovenske državne lastnine — ki je zdaj...

”Če prodaš nekaj za višjo ceno, v tvoj žep kapne več. Če prodaš nekaj za nižjo ceno, v tvoj žep kapne manj. Zato je treba 'našemu morju' dvigniti ceno. Z davkoplačevalskim denarjem.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE