Kolumne

Naša nova iztirjenost: Problem je Hojs, ne Thompson!

7.6.2020 / 06:05 Komentiraj
»Če so samo indici, se ne ukrepa.« Halo?! Zakaj potem policija na kolesarskih protestih? Ali na tekmah Olimpija–Maribor?

»Če so samo indici, da bi na koncertu Thompsona lahko do prekrška prišlo, še ni razloga, da prepovemo koncert«. Tako nekako je minister Hojs utemeljil odločitev MNZ, ki je odpravilo prepoved koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki jo je pred leti izdala UE Maribor. Leta 2017 so njegov koncert prvič prepovedali zaradi poveličevanja zločinske ustaške ideologije.

UE Maribor je pred nekaj tedni ta koncert prepovedala še drugič, notranje ministrstvo pa je to odločbo odpravilo. Hrvaški rocker zdaj lahko prosto nastopa v Sloveniji. Morebiti bo našo državo celo tožil, ker mu takrat nismo dovolili peti svojim privržencem.

Ampak Thompson sploh moj fokus. Pod krinko umetnosti se skriva veliko svobode izražanja povsod po svetu, zato je vrtati po tem nesmiselno. Tudi jugo glasbe ne poslušam. Nobene. Razen, če jo na najbolj poslušanem radiu občasno in nepričakovano zavrtijo. In to naredijo tako redko, da ni vredno menjati priljubljene frekvence. To ni...

Ljubljana, DZ..Kandidat za ministra za notranje zadeve Ales Hojs.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE