Kolumne

Narodnoosvobodilni boj proti koroni (in domačim izdajalcem)

5.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Svet se je spremenil iz hedonističnega lunaparka v samostan, slovenska vlada pa ravno zdaj grozi s konservativno rerevolucijo.

Letošnja velika noč bo spet minila brez običajnega, bodisi religiozno ali fajnšmekersko ritualnega zauživanja požegnanih beljakovin in ogljikovih hidratov. Jaz sam se zaradi tega ne bom preveč sekiral. Vse se dá preživeti. Vse se dá potrpeti.

Ker pa ljudje po letu dni še nismo pozabili svojih navad in se jim tudi nismo pripravljeni odpovedati, se je svet spremenil v neskončen seznam želja in obenem v knjigo pritožb. Seveda nam ni prav, da smo tako rekoč čez noč morali začeti živeti po prej nepredstavljivem, drastično drugačnem režimu. Zato pa tudi nismo tiho. Zato se kar naprej pritožujemo čez vse. 

Svet se je v tem letu dni po izbruhu pandemije moral vrednostno in funkcionalno reorganizirati iz hedonističnega, malodane razvratnega lunaparka v asketski samostan. Prej smo brezskrbno plesali in se veselili v množici, danes pa meniško in kontemplativno ždimo vsak v svoji celici.

Pascal in Nietzsche

Ironija zgodovine in usode je,

“Svet se je spremenil v neskončen seznam želja in obenem v knjigo pritožb.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE