Kolumne

Narod hospodarjev iz naroda hlapcev: Veliki Golobov cankarjanski nastop

20.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Saj veste, da ljudje živimo tudi od nakladanja. Od lepih, prijaznih, spodbudnih, prepričljivih besed. Morda bodo meso postale.

Razen da sem kdaj kakega politika zagovarjal pred nasprotnimi, očitajočimi mnenji in stališči tistih, s katerimi se nisem strinjal — že itak —, se nisem vajen pohvalno izražati o visokih oblastniških in/ali opozicijskih dostojanstvenikih. Kritiziranje je moj poklic, navdušenje pa kvečjemu opcija.

In vendar moram reči: v sredinih Odmevih — in isti dan tudi v izjavi po nesrečni izredni seji parlamenta —, je Golob povedal v četrt ure več kot Janša v dobrih dveh letih svojega (hopefully) zadnjega mandata. Hočem reči, da je povedal več stvari, ki so imele rep in glavo, kot pa njegov predhodnik.

Še več! Da ne bi kdo ne brez razloga pomislil, da imam kaj proti Janši, naj dam še eno primerjavo: Golob je povedal tudi več, kot je povedal recimo Drnovšek v vseh svojih premierskih mandatih.

Zdaj bo moral Golob še kaj konkretnega narediti. Da ne bo ostalo samo pri besedah.

Ah, saj samo govoriči …

Neprivrženci tako imenovanega najverjetnejšega mandatarja za...

”Neprivrženci tako imenovanega najverjetnejšega mandatarja za sestavo nove vlade se tolažijo s prepričanjem, da Golob samo govoriči in da za narodov blagor itak ni sposoben narediti nič.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE