Kolumne

Narobe svet. Kaj hudiča se je zgodilo? Svoboda?

5.10.2021 / 06:05 Komentiraj
Janša intelektualec, Pirkovič pesnik, Požar novinar, Grims politik, Možina zgodovinar, Jenull revolucionar, Čordić pa Cankar.

Če bi človek lahko potoval skozi čas in bi nekdo iz leta 1992 prišel v leto 2021, mu ne bi bilo nič jasno. Ljudje z osnovnošolsko in srednješolsko izobrazbo so strokovnjaki za virusna obolenja. Dokazani lažnivci in prevaranti — in osebe s karizmo kaktusa — kot recimo Zoran Stevanović in Ladislav Troha so vodje nekakšnih protestniških gibanj. Takratni minister za obrambo je danes predsednik vlade. Notranji minister žali podrejene v medijih in se mu to zdi super. Odrasli moški se oblačijo v ženske cunje, uporabljajo makeup in se vozijo s skiroji. Ženske se oblačijo v moške cunje in vpijejo, da nam morajo biti všeč, čeprav tako napravljene niso niti malo seksi.

Kaj hudiča se je zgodilo?

Socialna omrežja

Zgodila so se socialna omrežja, kjer lahko vsak, ki ima pet minut časa, razlaga svoje mnenje in ga prodaja kot ultimativno resnico. Vsak, ki se z nekom ne strinja, lahko človeka nekaznovano žali.

Zgodila se je svoboda.

Po mnenju Cerkve bi morali prepovedati...

“Svoboda je sicer pomembna, ampak ne tako zelo, da bi smela prevladati nad zdravo pametjo in da si v njenem imenu ljudje delajo škodo. — [Na fotografiji Milana Kumarja: Fran Milčinski Ježek (1914–1988), Samomor v nebesih, 1962. — RTV Slovenija/Wikipedia]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE