Kolumne

Narobe svet in idealni svet: Meghan in Harry in odgovornost medijev

12.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Zaupanja javnosti, da res služiš v javnem interesu, si ne moreš pridobiti s posredovanjem zgodb, pobranih z družbenih omrežij.

Kot da ne bi bilo že dovolj, da nas premetavajo pandemija in politične turbulence v domala vseh državah in ko smo pred vrati gospodarske krize, so tu še medijske turbulence. Tako recimo nekdo nekaj pove o svoji družini v intervjuju. Recimo, da gre za kraljevo družino in da to pove v najbolj globalno gledani oddaji pri Oprah Winfrey.

Izjave Harryja in Meghan o britanski kraljevi družini in o medijih so razdelile družbo. V intervjuju sta ene in druge obtožila rasističnega odnosa, Meghan pa tudi krivdo za svoje psihične težave.

Obtožba je bila huda, razširila se po vseh medijih in družbenih omrežjih in spodbudila mnoge komentarje in korake. Odstopiti je moral tudi Piers Morgan, slavni voditelj jutranje oddaje Good Morning Britain zaradi neprimernega komentarja na izjavo vojvodinje Sussex.

“To so samo nekatere posledice odzivov, ki jih sprožajo eksplozivne izjave. Pa saj je bil tudi intervju sam eksplozivno promoviran.” — [Fotografija: Reuters]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE