Kolumne

Nancy Pelosi in politična gerontokracija baby-boomerjev

8.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Zgodovine preobjedena generacija še dolgo po poteku roka trajanja pervertira hegemonijo ZDA v navidez hipijevsko solidarnost.

Tisti, ki smo preživeli nekaj polpretekle svetovne zgodovine, se spominjamo, da smo solidno miroljubni, da ne rečem ortodoksni pacifisti in pravičniki praviloma bili na strani zatiranih ter napadenih in okupiranih. Proti vietnamski vojni. Proti sovjetski intervenciji na Češkoslovaškem in okupaciji Afganistana. Proti ameriškemu sponzoriranju vojaških hunt in pučev v Latinski Ameriki. Proti napadu koalicije voljnih na Irak. Da ne naštevam. Proti srbskemu in hrvaškemu razkosavanju Bosne. Proti Natovemu bombardiranju Srbije. In smo proti ruski invaziji na Ukrajino.

Bilo smo tako rekoč proti vsemu. Proti vojni pa še posebej. Vsaka vojna je bila krivična in nesmiselna. Razen proti tistim, ki so bile osvobodilne.

Zdaj bomo pa še na strani Tajvana, ker jim Kitajska ne dá demokratično dihati? Kaj ima to opraviti z nami? Z nekom na drugem koncu sveta? In kako to zdaj združiti z navajenostjo na nasprotovanje hegemoniji ZDA, ki se zdaj kar naenkrat zavzemajo za zatirane, tako...

”Bilo smo tako rekoč proti vsemu. Proti vojni pa še posebej. Vsaka vojna je bila krivična in nesmiselna. Razen proti tistim, ki so bile osvobodilne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE