Kolumne

Najboljši vic o policajih: Šef policije ne šteka, kar šteka vsak robokap

10.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Policija si zasluži naše zaupanje. Ne zaslužijo si ga Olaj in Hojs — in tisti na vrhu te desničarske prehranjevalne verige.

Posplošujoči in stereotipni vici o neumnih policajih so do tako imenovanih mož v modrem krivični. Z njimi ima večina državljanov sicer dobre izkušnje, pa vendar se jim v dolgočasnih družbah radi kislo nasmihamo.

Generalni direktor policije Anton Olaj pa je tak tipičen primer policaja, ki mu ti vici ne delajo nobene krivice. Ker jih rad pripoveduje tudi sam.

Strokovni nadzor — po možnosti z naglasom na prvem zlogu —, ki ga je Olaj odredil po 25. juniju, ko so Lé Žilé Žon vdrli na Prešernov trg na alternativno proslavo ob 30-letnici enim bolj kot drugim ljube nam domovine in se zaradi teženja protestnikom pustili robokapom aretirati, je eden boljših policajskih vicev, kar smo jih zadnje čase slišali.

Ugotovitve nádzora

Ugotovitve nádzora so skratka naslednje:

“[Razen 13 pridržanih pripadnikov Rumenih jopičev] […] so javni red in mir kršili vsaj še štirje predstavniki Protestne ljudske skupščine, proti katerim pa policisti, čeprav so bili v neposredni...

Anton Olaj: “Predstavniki Rumenih jopičev so na Prešernov trg prišli na enoten in organiziran način.” — Hahaha, odlično! Lepo od njih, da niso pridivjali kot kakšna neonaci horda. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE