Kulumne
#standup #lifestyle #humor
Najbolj smešni so uni, k so v seb najbolj žalostni
Logo 13.06.2022 / 06.05

Evo, sem vedla, da Slovencem manjka smisla za humor. Pa zakaj se tok resno jemat? Življenje je en navaden joke na naš račun.

"Al pa Jim Jefferies, k sem ga na žalost v Ljubljani zamudila."

Je pa tud res, da živimo v časih, ko lahk zarad ene nedolžne šale dobiš po pički. Pa politična nekorektnost, pa takoj bit vsi užaljeni. Sta Eddie Murphy in George Carlin v svojih najboljših časih furala politično korektnost? Ma, jebal se je njima za vse. Al pa Jim Jefferies, k sem ga na žalost v Ljubljani zamudila. En top joke ma, kako sta on in brat od frenda peljala tega frenda z mišično distrofijo k prostitutki. Kle bi se že mamce držale za glavo: "Ooo, kako grdo. Se to spodobi?" Pri humorju ni mej.

In kaj mamo mi? Vse skup en slab standup.

Vi se smejite, jaz jokam

Če je (bil) Šarec komu smešen, pol pa tud ne vem. Pa ne mislim zdej v politiki, ampak prej, ko je zabaval folk po gasilskih veselicah. "Kaj si djava, baba?" — in pol se vsi krohotajo. Sej mogoče sem jaz čudna, sam to ni niti S od smešno. In tko dalje do raznih Vidov Valičev in takih. Prisiljeni so vsi skupaj. Razen Zrnca. On mi je pa res talent. Sej zato ga je pa depra zjebala. Ker ta najbolj smešni so v resnici najbolj žalostni v seb. In pol postane ta humor obrambni zid pred svetom.

Tud mene vprašajo, kako mi je ratalo vse moje jebe v dveh knjigah opisat čez humor. Ker je tko lažje. Vi se smejite, jaz pa jokam ob tipkovnici. Glih zadnjič mi je en iz te literarne scene rekel, da naši pisatelji vse neki resno pišejo. Ker se pač jemljejo resno.

Evo, sem vedla, da Slovencem manjka smisla za humor. Pa zakaj se tok resno jemat? Življenje je en navaden joke na naš račun.

Za na gasilske veselice

Ampak če se vrnem k našemu standupu in k humorju. Kdo vam je res smešen? Sam ne mi rečt, da kakšen Košnikov ata al pa Jaka Šraufciger. Serije Ja, chef še nisem gledala, ampak ne zgleda slabo. Pa še Zrnec je notr. Slon in Sadež? Tilen Artač? Radio Ga Ga? Vi men povejte, kaj je vam smešno.

In pol bomo vsi rekli, da mamo najrajš angleški črni humor. Vsi obožujemo Blackadderja in Only Fools and Horses. Obožujemo že, ampak a ga znamo delat? Ja, kako, če je pa angleški? Mi mamo slovenskega. Sam kakšen pa je to? Za na gasilske veselice?

Zdej boste rekli, da je naš parlament težek standup. Zna bit. Sam unim ponesreč rata bit smešen. V čemer je neka logika, ker ta najbolj smešne fore so ponavad ponesreč. In pol mamo ponavad standup kr na Twitterju, ker ko jebe plačat karto za it pogledat kao komike v živo.

Kapo dol za Toma Cruisa

Ampak za karte za v kino pa mamo. Sploh če igra Top Gun. Dvojka. Vsi navalili ko nori. Mene nč ne mika gledat avionov. In čist verjamem, da bo film hit hitov. Pač, nostalgija, itd. … In čeprav mi je Tom Cruise antipatičen, kapo dol, da sam vozi motorje, avione in svašta. Sam kaj, ko ni smešen. Je pa za ziher politično korekten.

Pa vi, ste že ugotovili, kdo vam je smešen pri nas?

NAROČI SE
#standup #lifestyle #humor
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke