Kolumne

Naj vam ne poči božični mehurček

18.12.2020 / 06:15 Komentiraj
Želim vam čim bolj mehurčkast čas — in naj vam leto, ki prihaja, omogoči vse tisto, kar vam je korona virus vzel. Srečno!

Medtem ko se po Evropi vrstijo sklepi nacionalnih vlad, kakšne ukrepe sprejeti med božičnimi in novoletnimi prazniki, pa v Sloveniji še nimamo zadnjega scenarija. Bo 25. december letos pozneje? Bo božič prestavljen?

Odpoved martinovanja je na Štajerskem delovala naravnost groteskno. Brez tega velikega dogodka je bilo videti, kot da doživljamo naravno katastrofo. Prav rada verjamem, da se bo predlog o prestavitvi martinovanja v april uresničila. To bi še nekako šlo, saj vina ne pijemo samo 11. 11.!

Letošnji advent pa je nekako v znamenju spraševanja, »kdo nam je ukradel Božič« — ali celo razmišljanja, ali bi božič vsaj letos prestavili na obdobje, ko bi ga lahko praznovali v kopalkah.

Decembrska nakupovalna mrzlica je očitno bistvo teh praznikov. Brez tega se nam dozdeva, da v tem času ni nič prazničnega.

Problematični in razumljivo

V vseh državah se zavedajo, da je praznični čas s stališča druženja precej

»Letošnji advent pa je nekako v znamenju spraševanja, ›kdo nam je ukradel Božič‹ — ali celo razmišljanja, ali bi božič vsaj letos prestavili na obdobje, ko bi ga lahko praznovali v kopalkah.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE