Rubrike

Nagovori tišine: Manca Košir se zahvaljuje, da je ni več zraven [odlomek]

24.4.2022 / 06:10 Komentiraj
“Vseeno pa sem vesela, da se mladi zbirajo, protestirajo, se jezijo, da so v tem iskreni, živi. Jeza nas osredišči na naš jaz.”

Nagovori tišine je sedma knjiga epistol mojstrice pisemskega dialoga Mance Košir. V civilizaciji, ki je naravnana na hrup in ropot, nam Nagovori tišine govorijo o svetovih, ki jih lahko prepoznamo in doživimo le v tišini. Manco je za tokratno temo navdihnil verz mističnega pesnika Dejana Kosa: “Tišina izreka dar, ki jo je izrekel.” Iz tega vodila rastejo njena vprašanja dopisovalkama in dopisovalcem, ki jim je samota dom, tišina pa maternica njihovih del.

Manca Košir si je s slikarko Joni Zakonjšek, pesnikom in pisateljem Dušanom Šarotarjem, arhitektom, filozofom in teologom Robertom Dolinarjem, arhitektom in premišljevalcem Iro Zorkom, režiserja Tomijem Janežičem in prevajalko Vesno Velkovrh Bukilica dopisovala od avgusta 2020 do avgusta 2021.

Pisma so v Nagovorih tišine razvrščena kronološko. Za pokušino smo izbrali Mančino pismo Robertu Dolinarju in njegov odgovor. Knjiga je izšla pri Mladinski knjigi.

Nagovori tišine: Manca Košir piše Robertu...

Nagovori tišine je sedma knjiga epistol mojstrice pisemskega dialoga Mance Košir.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE