Kolumne

Na sinočnjem soočenju je zmagal Kučan, na volitvah pa bo zmagal Golob

21.10.2022 / 06:05 Komentiraj
Hudo! Da bolj levi levičarji razbijajo manj leve levičarje, je vendar ena od najveljavnejših definicij bolj levih levičarjev.

Le kaj je bilo narobe z izjavo predsednika vlade, ki se je v sredo posmehnil “nekaterim zelo zrelim ljudem” — namreč Kučanu —, češ, kako da ne razumejo, da razbijanje leve sredine pripelje na oblast avtoritarce?

Da bolj levi levičarji razbijajo manj leve levičarje — ne zavedajoč se posledic svojega ravnanja —, je vendar ena od najveljavnejših definicij bolj levih levičarjev! (Slovenskih, seveda.) Primerov je dovolj. Kučanova reiterirana, levo sredino razbijajoča podpora Nataši Pirc Musar je v tem smislu še tem bolj značilna, ker je dotična kandidatka v bistvu lažna levičarka. Pa saj ni edina. Veliko levičarjev je lažnih, če ne celo večina. Tako kot so na drugi strani vsi desničarji pravi desničarji.

Zato je za to izjavo treba Golobu samo čestitati.

Tekmovanje v kritiziranju

To problematiko izpostavljam zato, ker je ta premierova self-evidentna opazka zaznamovala skoraj pol ure sinočnjega soočenja na Televiziji Slovenija.

In pri tem ni čudno, da se...

”Rosvita Pesek je dovolj suvereno in pošteno vodila soočenje, čeprav ni mogla skriti — niti se ni trudila — svoje averzije do Kordiša. A kaj bi to. Jaz sem se ga v teh nekaj soočenjih tudi že malo naveličal.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE