Kulumne
#lifestyle #ukrepi #korona
Na masko sem si s flomastrom na veliko napisala: »ODJEBITE VSI!«
Logo 10.08.2020 / 06.05

Trinajstletniki si jointe menjajo iz gobca v gobec, ampak v šoli sedet en zraven druzga pa ne smejo? Svašta pička rodi.

»Grem rajš jutr v živalski vrt. Tam ne rabim maske »ODJEBITE VSI!«, ker so živalce kul. In ker smo oboji v kletkah.«

Če nas mislijo jeseni spet začet notr zapirat, se mi bo utrgal. Edini plus vsega tega sranja je ta, da sem shujšala. Pa še to sam zato, k sem nabijala štir mesce skup vsak dan pingpong vzun. 
Pa še neki. Se splačat met kolumne. Jebala sem majko vsem sosedom in okoliški UDBI, ker so nas skoz prijavljali. In sedimo zanč na mizah, odmor, pa pride en starejši model iz blokov mimo, k psa vozi skoz tam mim nas. Pa reče: »Ej ti, pisateljica. Sem prebral kolumno v Kraljih ulice. Super napisano. Kle mate 10 evrov za ekipo.«
Nč mi ni blo jasno, ampak okej, tko se dela. Okoliška UDBA, učte se. Keš nam rajš nosite, ne nas pa na Šport Ljubljana prijavljat. Smo šli takoj po mrzle pive. Z maskami, seveda. Mojo sem mal olepšala, pa gor flomastrom na veliko napisala: »ODJEBITE VSI!«

Žurka na vse strani

Tko si sicer mislim že celo življenje, sam zdej mam možnost to vsakmu s prve dat vedet. Sebe ne maram in pol posledično tud drugih ne. Ampak tist, da se ne maram, so moja posla. Jaz se mam pravico zapret notr za pol leta, pa v temi ždet, pa safr furat. Ne bojo mi pa tega drugi določali. In kaj zdej oni hočjo od nas? Vlečt to v nedogled? Po drugi strani so zdej vsi na morju. Na potovanjih. Folk se pač druži, žurka na vse strani. A pol bo pa kr naenkrat september, pa bojo dol fuknili zaveso na odru: »Hvala za sodelovanje. To je blo to. Konc predstave.«

Frajerji v vrtcu

Sliši se čudno marsikomu, ampak eni živijo v taki revščini, da jao. Pa da maš po možnosti dva zapita starca. Glih taka dva se bosta ukvarjala še s šolo. Unadva obvladata matematiko glih tok, da zbereta kovance za litrce. Od literature sta pa nazadnje prebrala letak »Kam in kako na rehab«, pa ga pol fuknila v koš.
Kaj pa uni, k majo svoje sončke za genije? »Pizda vam fucking materna, naš ne bo naslednji Ronaldo zarad te korone? Takoj hočmo treninge!«
Moj frend bi mogu dat maja svojga otroka prvič v vrtec. Logično, da ta malim glih ne morš dat maskic gor, čeprov bi blo kul, jaz bi jim jih takoj mal zrihtala, pa svoje citate gor napisala. Kaj bi bli frajerji tam v vrtcu. 
In če se jeseni res spomnijo vseh živih zajebancij, kdaj ga bo dal v vrtec? Kr nikol al kako? Njegovi bejbi se ja zmeša. Pa ne morš bit sam ti pa otrok skoz skup. In otrok rabi družbo, prijateljčke v vrtcu. Da se socializira. Nas pa vedno bolj notr tlačijo. In ti, otroci, k po možnosti spet ne bojo smeli v šolo, so zdej vsak dan skup. Se družijo po igriščih, se družijo na počitnicah, se družijo na obiskih. A za v šolo it bo pa pizdarija al kako? Trinajstletniki si jointe menjajo iz gobca v gobec, ampak v šoli sedet en zraven druzga pa ne smejo? Svašta pička rodi. Če jaz še kej štekam.

Dostojevski? Takoj v karanteno!

In kaj recimo, ena učiteljica? Doma ma dva pamža, ker ne smeta v šolo. Z njima dela na daljavo za njuno šolo. In pol na daljavo še s svojimi učenci. Jaz bi sam un komp zbrcala, pa fuck off vse. In tko bo folk začel brcat vse naokol, če mislijo to vlečt do ne vem kdaj. Če bojo spet štale.
Enim se je življenje zaustavilo čist. Niet denar. In lačni ljudje znajo ratat živčni. Sej še zdej ne vem. Koncerti so lahko, ne? Kok ljudi? Pa kdo še čemu sledi? Vsak dan nova pravila. K eni roboti smo, k šetamo naokol, pa sploh ne vemo, zakaj se gre. Maske tam, razkužila tam, vse ubogajte! Mi pa vsi zmedeni, pa ne vemo niti, kam se obrnit. Na morje gremo lahk, ampak če vrnemo knjige v knjižnici, morjo bit pa v karanteni? Knjige, ne folk? Sam še tega se manjka. »Sem brala Dostojevskega.« — »Takoj v karanteno!«

Šimpanzi v maskah

Če so te maske dobre za moja jadna pljuča, pol pa tud ne vem. Skor laufam od blagajne in sam vlečem tega hudiča iz ušes dol. In vzun zadiham tko, k se spodobi. Prej me bo maska zadušila, majke mi. Na avtobusu nisem bla niti enkrat še. Ma dej, ko bom sam mal un svoj bronhitičen kašelj ven fuknila, me bojo vsi ostali potniki dol nagonili. Ker korona.
V lokalu sem bla sam enkrat v vseh teh mesecih, pa še to sam zato, ker sem mogla neki čakat. In guess what? Če vi mislite, da je kdo vzel masko za na vece, ali pa da je kelnar kelnaril v maski, se mal motite. Normalno vsi za šankom, ko nikome ništa. Se pravi, kle mask ne, če grem na banko, pa ja? Kaj če kelnarju ali trgovki maska, če se pa itak dotaknemo en druzga, ko si menjamo keš. In to denar, k je šel čez milijon rok.
Se mam kao neki za pametno, sam kle pa res nč več ne razumem. Zato grem rajš jutr v živalski vrt. Tam ne rabim maske »ODJEBITE VSI!«, ker so živalce kul. In ker smo oboji v kletkah.
Da pa še tam zagledam šimpanze v maskah, pol sem pa res vidla že vse. 

NAROČI SE
#lifestyle #ukrepi #korona
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke