Kulumne
#turizem #lifestyle
Na klopco greš sedet/in z mano zvezde štet/in srčece si gret … — v Bohinj
Logo 16.08.2022 / 06.15

V Bohinju je boljše, ker je voda mrzla. Taka mi paše. Rada imam mrzlo vodo. Ljubši mi je od Bleda. Spominja me na mlada leta.

"Gledala sem gore nad Bohinjskim jezerom. Videla sem tudi Komno." — [

Ko sem prišla na Bled, mi je v mislih ves čas odzvanjala pesem:

Ko boš prišla na Bled,
boš moja punčka spet,
za naju ves bo svet
kot češnjev cvet.

Na klopco greš sedet
in z mano zvezde štet
in srčece si gret,
ko boš prišla na Bled.

Tvoj srček zlat
bo delal tika-tak,
ko nad vodó
bo plaval mrak.

Tako približno sem jo znala.

Grajska plaža

Najprej smo se šle kopat na Grajsko plažo. Pobirali so vstopnino, ampak saj je vseeno. Šla sem se skopat prvič in drugič. V vodo sem šla po klančini. Posušile smo se pod razkošnim drevjem. Nič mi ni bilo vroče. Lahko sem se umaknila v globoko senco ali pa ne, kakor mi je pač pasalo.

Po kopanju smo šle na kavo in sladoled. Potem pa še na kosilo. In to v kamping Šobec. Tam je bilo zelo ugodno. Ambient pa še lepši. Poleg glavnih jedi smo jedle še spomladansko solato. Zelo okusno in ravno prav osoljeno in kisano.

Mrzla voda

V Bohinju je boljše, ker je voda zelo mrzla. Taka mi paše. Rada imam mrzlo vodo. V jezeru in na plaži je bilo zelo veliko ljudi. Gledala sem vse gore nad Bohinjskim jezerom. Videla sem tudi Komno, kjer sem nekoč bila z Robertom, ko sem bila še mlada in zdrava. Predvsem pa neumna. Po kopanju v Bohinju smo odšle še na kosilo v restavracijo malo dlje od Bohinja, ki se ji reče Pr' Pristavc. Nudili so tudi tartufe.

Če primerjam ta dva izleta, je bilo tako: Bohinj mi je ljubši od Bleda. Spominja me na mlada leta. Ko je bila v Sloveniji vojna, sva z Robertom pobegnila v Bohinj. Kopala sva se in uživala. Če bi bilo treba bežat, sem imela za vsak slučaj s sabo ruzak, s katerim bi šla čez Alpe v Italijo. K sreči ni bilo treba.

Na koncu sva se srečno vrnila v Ljubljano. Polna vtisov, zagorela in radoživa, kot sva vedno bila.

Kaj me spominja

Na Bohinj me spominja veliko stvari. Predvsem poznejši župan Bohinjske Bistrice. Kafič ob jezeru sta vodila Kramberger in njegova žena, moja nekdanja sošolka. Velikokrat je bil pri njiju tudi Ferlinc, ki se je ukvarjal z napravami za biljard. Ferlinca sem poznala še od nekdaj in sem bila nekoč tudi pri njem v njegovi vili v Istri. Imel je zelo velik bazen. Uživala sem tudi tam.

NAROČI SE
#turizem #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke