Kolumne

Na kavi s korono: Necepljeni, nepreboleni, netestirani raus!

22.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Zero-covid ali koeksistenca s kovidom? Kontradiktorna podobnost med kitajsko komunistično propagando in propagando SLO vlade.

Končno smo le dočakali, da necepljeni, nepreboleni in netestirani primerki slovenske pasme homo sapiensa ne smejo več v neživilske trgovine in lokale in na prireditve. Dolgo, predolgo je trajalo, da je bolj ali manj pooblaščeno osebje začelo te pogoje tudi striktno preverjati.

Seveda je neprijetno oz. nepraktično na vsakem drugem vhodu odklepati telefon z vnašanjem kode ali vleči iz žepov papirje. Razvadili smo se s prepoznavo obraza, ki z masko ne deluje, nakar še ven pa not osebno izkaznico.

Ampak če ni hujšega. Odkar to moram delati, se počutim veliko bolj varnega, skoraj zadovoljnega.

Med normalnimi ljudmi (se nikoli ne zgodi)

Saj ne, da bi pogosto pohajkoval po lokalih, ampak ko sem v zadnjem tednu le bil dvakrat na kavi in enkrat celo na pivu — tako rekoč službeno ali vsaj delovno, da si ne bo kdo kaj mislil —, sem bil prav vesel, da sem med cepljenimi. Med normalnimi ljudmi, da tako rečem, ki jim ni pretežko pokazati natakarju (pravzaprav anonimnemu...

”Uredniško nepodpisan komentator se škodoželjno sprašuje, kdaj se bodo Evropejci začeli od njih učiti, namesto da se sprašujejo, kdaj se bodo Kitajci znebili zero-covid strategije.”

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE