Kolumne

My kind of petarda

3.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Razumem bolane užitke, ampak nej grejo rajš na kavč gledat kakšen resničnostni show in si uničujejo možgane, ne pa nam ušesa.

Pa smo vstopili v leto 2022. Sicer vsi nekam nejevoljni in zdolgočaseni. Ker mamo v seb vsi občutek, da bo letošnje leto podobno lanskemu, kar se tiče korona sranja. Dve leti bo počas, odkar se je panično kupovalo kvas in vece papir. In dve leti ni kratka doba. In dve leti se me je ta kurba od korone izogibala in kr nej tko ostane. Al pa sem jo mela, kaj pa vem.

Dva dni nazaj mi je frendica, k jo je prebolela, razlagala simptome: “Najprej me je glava bolela, pa pol spet ne. Pol bolet celo telo, pa vročina.”

“Pa taka se zbujam jaz vsak dan. Sam ni to noben kovid, ampak preklet alkohol. Sej jaz pol sploh vedla ne bi, al je maček al ker hudič.”

“Pa nehi pit, ne,” je bla pametna.

“Alo, alo, jaz rada pijem.”

“Ja, pol se pa taka zbujaj.”

Maček in korona

Hmmm. Mačkov je blo v dveh letih velik, korone pač ne. In zato se jaz za vsako novo leto zaprem domov. Ker če si bil celo leto koma, se spodobi, da se eno noč v letu vsaj mal zamisliš sam nad sabo v svoji...

”Petarde može metat v ljudi, da ti poči bobenček, gandže pa ne smemo kadit. Je kle kakšna logika? Gandžo kadimo doma v miru pa se krohotamo, uni pa načrtno terorizirajo folk s pokanjem.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE