Kolumne

Mostovi (Hidak) med eno in drugo Slovenijo

16.8.2020 / 06:10 Komentiraj
Kot da živimo v dveh Slovenijah. V prvi vse super, v drugi vse narobe. V eni premiera obožujejo, v drugi velja za sociopata.

Pri nas je tako, kot da živimo v dveh Slovenijah. V prvi gre vse po načrtih. Vlada dela super in nasploh opravlja prečudovito delo. Na ključna mesta je postavila najboljše ljudi. Ti nas bodo uspešno peljali do konca svojega mandata in morda še dlje. 

Vlada nas tudi varuje pred korono. Hitro in učinkovito je kupila vrsto zaščitnih sredstev in aparatur za ohranjanje življenj državljanov. Ministri skrbijo tudi drug za drugega. Če eden od njih zaradi nekih čudnih nerodnosti pri obrambi drugega ministra nepreklicno odstopi, to sicer vzamejo na znanje, toda lojalni in nenadomestljivi odstopljeni minister deluje nemoteno naprej. Še več! Da bi dokazal svojo odločnost pri raziskovanju nekaterih bolečih grehov iz preteklosti, naroči prvemu policaju, naj opravi revizijo teh primerov. Nič hudega, če so bili že pravnomočno zaključeni. Morda pa le niso vsi opravili svojega dela tako, kot bi ga morali — ali kot bi si želela ta vlada. Stališča pravnikov v tej

Hinko Smrekar: Indija Koromandija (1942).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE