Kolumne

Morda bomo nekoč hvaležni, da se nam je zgodila korona

21.11.2021 / 05:15 Komentiraj
Kovid bo spremenil družbo. Sprememb morda še ne opažate ali sprejemate — toda v prihodnosti boste postavljeni pred dejstvo.

Kovid, kovid, povsod samo kovid. Obsedeni smo z njim tako ali drugače. Kovid kot zdravstveni pojav, kovid kot družbeni, gospodarski, politični usmerjevalec. Največji svetovni dogodek in izziv v naših življenjih po 2. svetovni vojni. Pušča posledice. Povsod po svetu, v vsaki državi. Večje posledice kakor recimo dvajset let ameriške prisotnosti v Afganistanu. Po odhodu ZDA se je že vse vrnilo v “normalno” stanje pred dvajsetimi leti. Žal samo tam.

Kovid spreminja naša življenja, zdravje, odnose, vedênje. Vlade, nacionalne sisteme, organizacije, podjetja sili, da se odzovejo. Četudi nekateri ne vedo kako. Mnoge države so se enostavno zgledovale po sosedah, ki so jim najbolj zaupale — a ne da bi res vedele, ali imajo sosedje prav ali ne. Predvsem pa brez premisleka, ali se bo njihova človeška baza enako odzvala na ukrepe.

A ko se bo neposredna grožnja virusa sčasoma umaknila, se potreba po odzivanju na korono ne bo končala. Korona ni NATO, ki ga tam pač ni...

”Mogoče se pa prav zato takrat, ko bo korone konec, ne bomo več delili na ene in druge?”

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE