Kolumne

Moja stranka je stranka 1. aprila

11.4.2022 / 06:05 Komentiraj
Frendi so levi in desni. Bralci isto. Bi mogla bit res glupa, da se opredeljujem. Komu na čast? Za ker kurac bi enga obkrožla?

Zadnjič me ob enajstih zjutri zbudi pisk na telefonu. Vsa skuštrana pogledam, kdo mori ob taki nečloveški uri. “Tereza, jaz sem na tvojmu koncu, pridem zdej na kavo.”

Bil je Igor, moj dobr frend, k se nisva vidla sto let. Brat od Jana Cvitkoviča. “Kakšna kava? Jaz rabim tri ure, da pridem k seb.”

“Dej, dej, k sem glih kle. Čez deset minut sem pr teb.”

Vsazga druzga bi v kurac poslala, sam njega mam rada. In se na šus vzdignem, vlečem cunje gor, letim na wc in sprot še pospravljam stanovanje. Pa mi spet piše, da mi zvoni pod blokom in da mi zvonec ne dela. Se razpizdim, se začnem obuvat, letim napol namazana in oblečena dol. Spodi nobenga. Gledam po avtih, ništa.

Spet peš nazaj v četrti štuk, mu pišem: “Se ti delaš budalo iz mene?”

On pa men lagano sportski nazaj: “1. april!”

Sam to je še videl na sporočilu: “JEBI SE!” Marš, res. Sej mu je ratalo vrhunsko, nč ne rečem, sam prov vesela pa tud nisem bla.

Sam kaj, ko se men zdi, kokr da je vsak...

”O volitvah vse preskočim. Berem sam še to, kdaj se bosta Jennifer Lopez in Ben Affleck poročila in kdaj bo Kim Kardashian odvetnica.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE