Kolumne

Moja nona se v telo počuti staro 40, telo je pa 95. In čaka sam še smrt.

12.9.2022 / 06:05 Komentiraj
Neki časa sem jo šuntala, da ji zrihtamo internet, sam zdej vidim, da boljš da ne. Ker to bi pa po redu vse poslala v kurac.

Vse je strah umret. In vsi bi radi dočakali visoko starost. Ampak zakaj? Z mojo 95-letno nono vsak dan govoriva eno uro po telefonu. Ženska je bolj bistre glave k jaz. Logično, sej ga ni srala tko k jaz. Živi sama, trikrat na teden ji pride ena ženska vse zglancat po hiši, sama gre pod tuš, sama si kuha. In skoz bere knjige. Ta zadnja je bla Pastorek od Jurija Hudolina. Nabavili smo ji bralnik in zdej ma tam gor 500 knjig v slovenščini in italijanščini.

Z njo se lahk pogovarjam vse. Da dobr fuka moj jebač al pa da sem spet zabluzila. Ko sem jo nazadnje klicala z enim frendom, k ga pozna, je prva stvar to rekla: "Kej spet kadiste tistu vašu travcu?" Pač je legenda in moja najboljša frendica.

Zadnjič me je vprašala, če me ni strah živet, kokr živim. Sem ji rekla, da kaj čem bit jaz stara. Da bom sama osamljena nekje. E, ne može. Drug dan me je klicala in rekla da mam prov.

Monade

Vmes, ko mi razlaga o vojni, kaj je gledala v Državnem zboru, zapoje še kakšno...

”Z mojo 95-letno nono vsak dan govoriva eno uro po telefonu. Ženska je bolj bistre glave k jaz. Logično, sej ga ni srala tko k jaz.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE