Kolumne

Moja nona bi vzela ukrajinsko žlahto od pravnukinje k sebi na Primorsko

14.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Ljudem je treba v takih situacijah pomagat. Vsi upajo, da bo kmal konec pa da ne bo treba nobenmu nikamor, sam lej, vojna je.

Večina nas bere o tej ukrajinsko ruski sceni po časopisih. Gledamo novice, se zgražamo, ampak okol nas ne padajo bombe. In kr nej tko ostane. Ampak moja nečakinja ma pol familije v Kijevu. In tud moj brat je živel pet let v Kievu. In to so jadne zgodbe.

Ta teden je prišla sestra od svakinje v Barcelono do bratove družince. En cel dan je spizdevala iz Kijeva, pol pa nekak prišla do Španije. Stara je 25 let in tam je mogla pustit fanta in starše. Brat bi vzel tud starše, sam kaj, k majo še staro mamo, k je čez 80 let in je za njo mal težka potovat, tako so ostali tam. Bratov frend iz Kijeva, k živi isto v Barceloni, jih je vzel enajst na dom. Bratov nekdanji sodelavec iz Ukrajine je na poljski meji dal ženo in otroka na vlak, da sta šla neznano kam, on pa nazaj v Kijev. Tipi pač morjo ostat tam.

Na vse konce in kraje

Zdej si pa predstavljajte te ljudi. Noben od njih si ni želel živet drugje kokr tam, kr naenkrat so pa raztreščeni na vse konce in kraje. Ženske...

”Imate možnost, da spizdite ven iz države, ampak, ampak, hišnega ljubljenčka morte pustit tam v vojni. Ali pa ostanete z njimi. Ne govorim o ribah v akvarijih.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE