Kulumne
#feminizem #knjižni sejem #vodeb
Moja kalvarija s feministično cenzuro na Knjižnem sejmu
Logo 02.12.2019 / 20.20

Kljub vsem peripetijam bi se v promocijo svoje knjige Prvi spol na 35. SKS podal še enkrat. Domen Savič je sitna riba.

»Vse, kar moški na tem svetu delamo, je to, da poskušamo očarati žensko. Pravi moški je neizmerno srečen, če ženski izpolni željo.«

Ne vem, ali je smiselno, da sam pišem o sebi — namreč o svoji kalvariji na 35. Slovenskem knjižnem sejmu. V bistvu niti ne vem, kaj naj napišem. O »dogodkih«, povezanih z mano in z mojo knjigo Prvi spol, ki so se skoraj cel teden pletli v Cankarjevem domu, bi lažje dal kak intervju.
Veliko bolj zanimivo bi tudi bilo, če bi o tem pisali tisti, ki so posredno doživljali pritiske anarhične manjšine. Zagotovo je doživljala pritiske direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski. Pa direktor Sejma Rudi Zaman, ki je rešil mojo predstavitev knjige v četrtek.
Tu je še predsednik Upravnega odbora SKS Zdravko Kafol, ki je bil v izjavah za javnost korekten in moralno dosleden. Veliko dela z menoj — in zaradi mene — je imela tudi programska predsednica oz. koordinatorka dogodkov Valentina Smej Novak … — pa še kdo.

Zahvale in frustracije

Ob tej priložnosti bi se moral tudi komu zahvaliti. Recimo varnostnikom in policistom, ki so me varovali pred ekscesnimi protestniki. Saj ne, da bi se koga bal. Toda ta feministični podmladek je imel s seboj nekakšne mini spreje, s katerimi so me baje hotele pošpricati. Tako da sem preventivno slekel suknjič, ko sem šel v dvorano, ker da mi posprejajo srajco in kravato, bi še riskiral. Če že morajo. Morajo pa zato, ker so protestniki v resnici ranjene duše, ki v meni vidijo dežurnega krivca za svojo nepredelano in potlačeno jezo, torej psihopatijo, verjetno vezano na očeta, morda celo kakšnega pedofila.
Veliko tistih feministk, ki so se zarotile proti meni, je bilo po mojem globokem prepričanju spolno zlorabljenih. In s tem ne mislim samo lezbijk. Feminizem namreč poganjajo seksualne frustracije.

Zavirškova

Zato ni čudno, da mi je na sejemsko stojnico uletela prav Darja Zaviršek, ena od glavnih slovenskih režimsko forsiranih feministk, tudi pobudnica in podpisnica peticije proti moji udeležbi na Sejmu, sicer profesorica na zloglasni FSD, ki …
Ah, ne bom govoril o njeni življenjski in seksualni kalvariji, ker sem ji vse to povedal v obraz, na samem. Očitala mi je namreč, da sem čez njo govoril v enem svojih intervjujev in v nekaterih zapisih. Tudi moji tviti so jo motili. Recimo ta iz februarja 2013 ali ta iz aprila 2016 v zvezi s Koroškima dečkoma. Tudi nekateri drugi moji objavljeni zapisi, povezani s to temo, so jo kot feministično »indoktrinatorico socialnih delavk« motili. 

Andrej Rozman Groza

Še bolj patetično in agresivno se je izpostavil komedijant Andrej Rozman Groza. Še pred otvoritvijo Sejma se je zapodil na mojo stojnico oz. med moje knjige kot svinja v buče — in tudi hitro zbežal, ker sem ga začel snemati. Potem se je umiril. Tudi nad nekaterimi moji povračilnimi stavki, ki sem mu jih sadistično namenil, se je očitno zamislil, ker je prebledel, se zmanjšal še za nekaj centimetrov in dejansko zbežal z moje stojnice. 
Domen Savič poglavje zase. On je družbeni razgrajač, ki svoji narcistični ranjenosti rabi pozornost javnosti in seveda psihoterapijo za svojo patološko agresivnost.
Čeprav je Domen Savič sitna riba, bi bilo fer — tako vsaj pravijo nekateri —, če bi mu plačal kosilo. Ker mi je dvignil rejting. Tudi po njegovi zaslugi sem postal odmeven influencer. Prodaja moje knjige Prvi spol je enormno narasla. V času Sejma sem prodal čez sto knjig. Očitno bom moral v ponatis. V knjižnicah je moja knjiga postala najbolj izposojana in je trenutno skoraj nikjer ni na razpolago. Poskočila je celo prodaja tematske številke ČKZ z naslovom Prvi spol, ki jo bralci pomotoma naročajo pri Mladinski knjigi.

Očarati žensko

Pri vsem tem je eden temeljnih nesporazumov morda tudi ta, da so me blatili in obsojali — ne da bi prebrali knjigo — zato, ker so mislili, da moške ustoličujem kot prvi spol. Napaka! Po psihoanalitični logiki so ženske prvi spol, ker so naslednice fatalne, infantilno doživete mame. Ženska je za moškega naslednica incestuozno prepovedane mame, tega »prvega objekta želje«, kot bi rekel Freud. Vse, kar moški na tem svetu (odmevnega) delamo, je to, da poskušamo očarati žensko in si zagotoviti privilegij njene želje. Pravi moški je neizmerno srečen, če ženski izpolni željo.
O tem govorim v svoji veseloigri Razočarana gospodinja pri seksologu, ki gre feministkam tako v nos in na živce. Normalne ženske in moški si jo gredo pogledat celo večkrat, ker je tako rekoč vsaka predstava drugačna. Nekateri prepotujejo pol Slovenije, da bi videli ta gledališki hit desetletja, ki se približuje že 200. uprizoritvi.

Neobjektivno poročanje medijev

V projekt promocije knjige Prvi spol na SKS bi kljub tem dogodkom podal še enkrat. Domen Savič je sitna riba.
S svojim medijskim napadom pa me je najbolj prizadel dr. Miha Kovač, sicer vodja programskega sveta Založniške akademije in član UO SKS, ki je na TVS žaljivo govoril o meni, češ, da sem »neotesan« in »nekulturen«.
To je seveda naredil zato, ker je nezavedno branil svojo hčerko, vzpenjajočo se feministko novega vala Niko Kovač, direktorico feminističnega Inštituta 8. marec.
Mogoče je Kovača pamet srečala, ker je pozneje prišel do moje stojnice in kupil knjigo. Upam, da jo prebere — ali še bolje, da jo preštudira skupaj s svojo hčerko. Naj se zamisita nad vsebino in skupaj ali vsak zase napišeta recenzijo. Ne bojim se objektivnih kritik!
Na koncu naj še rečem, da me je prizadelo tudi neobjektivno poročanje mainstream medijev: recimo Dnevnika, Večera in Siola — da o Mladini ne govorim. (Delo mi tokrat ni delalo »reklame«). Nihče, ampak res nihče se ni obrnil name in me vprašal za komentar. Desni, torej konservativni mediji so bili (tokrat) moji zavezniki.

NAROČI SE
#feminizem #knjižni sejem #vodeb
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke