Kulumne
#kuhanje #lifestyle
Moja hokaido buča. Celo dve. In bučna juha.
Logo 03.09.2019 / 18.53

Posadila sem jo na rob vrta. Sprva je bilo sicer deževno, ampak ko se je otoplilo, je podivjala. Zrasla je čez cel vrt.

»Da ne boste mislili, da imam ne vem kakšen vrt. Dolg je pet metrov in zelo ozek, približno dva metra. Ko je buča zrasla do enega konca, smo jo obrnili in je rasla še nazaj. Na koncu je obrodila še eno bučko.«

Na začetku poletja mi je prijatelj Davor poklonil sadiko hokaido buče. 
Nikoli je še nisem posadila in nisem vedela, kako rase. Prvi poletni dnevi so bili pretežno deževni in ni kazala nobenega namena, da bi rasla. Ko je prvič postalo res toplo, pa sem bila že na morju.
Medtem pa je buča zrasla do enormne velikosti.
Posadila sem jo na rob vrta. Resda je bilo vreme sprva deževno, ampak ko se je otoplilo, je dobesedno podivjala. Zrasla je čez cel vrt.
Obrodila je eno samo bučo, ampak veliko. Rdeče oranžne barve. Spominjala me je na velike ameriške buče, kakršne pripravljajo na njihovih bučnih kuharskih tekmovanjih. Priznam, da ni zelo zaostajala za njimi. Bila sem ponosna nanjo.

Napočil je dan

Toda napočil je dan, ko sem iz nje naredila juho.
Bila je neverjetna. Zeleno oranžne barve. V juho sem zakuhala zeleno lečo, ki jo je zgostila. Odlična. Celo sin jo je jedel, ki ne mara leče. Mož je ni mogel prehvaliti. Sploh ni mogel verjeti, da mi je uspela tako dobra juha. Bila sem ponosna nase.
Zanimivo je to, da v juho ni bilo treba dodati nobene začimbe razen soli. Bila je slastna.
Mož si je drznil predlagati, da bi si nasul v juho na kocke popečen kruh in morda kapljico bučnega olja. No, jaz sem bila proti. Hvala bogu, ker ji ni nič manjkalo.
Skuhala sem samo pol buče, pol pa zmrznila. Čaka na še eno potegavščino.

»Bi« 

Da ne boste mislili, da imam ne vem kakšen vrt. Dolg je pet metrov in zelo ozek, približno dva metra. Ko je buča zrasla do enega konca, smo jo obrnili in je rasla še nazaj. Na koncu je obrodila še eno bučko.
Zato lahko rečem, da sem pridelala dve hokaido buči. Kot da imam ne vem kakšen vrt. Ne bom se preveč hvalila. Naj rečem samo, da mi povsem zadošča. 
Ni pa mi zadoščalo niti celo poletje, da bi ustvarila kaj novega v literarnem smislu. 
Najprej moram oddati erotični roman. Bere se kot detektivka. Trudim se iskati napake, pa mi ne uspe.
Če sem čisto odkrita, sem se naveličala erotičnega pisanja. Raje bi ustvarila kaj novega. No, zelo dobro vem že od prej, da je »bi« nekaj neoprijemljivega.
Saj ne rečem. Morda mi pa uspe. Nisem še vrgla puške v koruzo.

NAROČI SE
#kuhanje #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke