Kolumne

Moja edina želja: Srečno, Slovenija! Ti rabiš srečo bolj kot jaz …

2.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Smo zaradi korone postali narod brez želja, ambicij, energije, volje? Ali pa je aktualni vladi uspelo ubiti slovenskega duha?

Ni kaj. Četudi ne načrtujemo zaobljub za novo leto ali si ne želimo nič posebnega, se v novo leto skorajda vsako leto znova podajamo z nekim prepričanjem, da bomo v svežem, še čisto nedolžnem, neoskrunjenem letu marsikaj spremenili. Doma bo vse pospravljeno, urejeno, sproti vse oprano, zlikano. Jedli bomo samo zdravo, se veliko gibali, skrbeli za zdravje. Končno bomo prav letos poiskali pravo razmerje med delom in prostim časom. Več bomo mislili nase, se več družili s prijatelji, se posvetili priljubljenim knjigam, umetnosti. Kadilci in pivci dodajo še kakšne radikalne namere. Seznam želja se v resnici nikoli ne konča. Vera, da se bomo res spremenili, je blazno močna ob koncu decembra, vendar volja pa usahne tja do sredine januarja.

Presenetljivo so letos moje osebne želje v ozadju. Malo zaradi izkušenj, ki nam skozi desetletja tako ali tako že vnaprej dajo vedeti, kako se bo to končalo. Deloma pa tudi zato, ker vemo, da vse te želje lahko uresničim s...

”Se vidimo na volitvah.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE