Kolumne

Moj domnevni mobing na MB Univerzi: Vprašanje za 50M€ (spornih izplačil) 

25.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Vedno so mi govorili: »Ni denarja!« Jaz pa sem trdila, da je. Seveda pa nisem mogla vedeti, kje. In kako zelo prav imam.

Klobčič na Univerzi v Mariboru se je začel odvijati. Vest o spornih 50 milijonih izplačil postavlja v kontekst afere, ki sem jih bila deležna v zadnjem času. Kontekstu pa se reče divja privatizacija javne univerze.

Preprosto povedano: gre za to, da tisti na UM, ki imajo položaje in moč, mislijo, da jim pripadajo tudi večje pravice in več pravic kot drugim. Med te pravice spada tudi več denarja.

Tehnike prilaščanja so različne. Potni stroški. Avtorske in podjemne in druge pogodbe. Nezakonito (pre)knjiženje sredstev. Itd. 

Divja privatizacija javne univerze poteka na različnih nivojih. Sama sem doživela bližnje srečanje s tem kot predstojnica oddelka (od 1.1.2018 do 1.9.2019). Izkazalo se je, da nekatere osebe mislijo, da si lahko prilaščajo delo in zaslužke drugih. In to tako, da izvajanje predmetov ni bilo v skladu z učnimi načrti. Recimo s kopičenjem ur, ki presega zakonsko dovoljen obseg dela. Itd.

Ko sem nadprivilegije

»Klobčič se je začel odvijati. Vest o spornih 50 milijonih izplačil postavlja v kontekst afere, ki sem jih bila deležna. Kontekstu pa se reče divja privatizacija javne univerze.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE