Kolumne

Mnogo hrupa za nič (1.): Z Bergantom sva bila še kar zadovoljna z g. Janšo

21.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Premier je »najboljši« na Twitterju. Kratka forma mu leži. Aforizmi ali kaj. Sarkazem. Več in manj od tega je že dolgcajt.

Pogovor s predsednikom vlade in pogovor z opozicijo na Televiziji Slovenija nista bila nič posebnega ali vsaj ne presenetljivega. Bil je glasno tih in mirno razburljiv večer pred malimi ekrani za ozaveščene in zaskrbljene državljane.

Predstava sama po sebi ne bi bila nobena drama, če je vlada in opozicija ter nasprotniki in navijači vlade in opozicije ne bi križem-kražem pumpali kot ultimativni dokaz, da imajo prav.

Že vnaprej sem se veselil, da bo pogovor s predsednikom vlade vodil Igor E. Bergant. In nisem bil razočaran. Komaj sem si opomogel od kultiviranega aviza z godalnim kvartetom, že sem se naglas zarežal, ko je Janšo pozdravil z »gospod Janša« — in ne z »gospod predsednik«. Morda je to bil spodrsljaj, toda izpadlo je precej posrečeno.

Treba je priznati, da se tudi Janša ni pustil metati iz tira, čeprav je na trenutke deloval naveličano in sitno ali celo zlovoljno. Morda iz utrujenosti, kdo bi vedel. Ni pa bil agresiven, to je že treba reči, in tudi...

»Bil je glasno tih in mirno razburljiv večer pred malimi ekrani za ozaveščene in zaskrbljene državljane.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE