Rubrike

Mladen Dolar (3.): “Tako nastaja vzdušje gonje in hujskaštva …”

10.11.2022 / 05:05 Komentiraj
“Janša ne more odpreti ust, ne da bi grozil, žalil, izključeval, se posmehoval. In to počne sistematično že trideset let.”

Nadaljevanje in konec tekstov z naslovoma Mladen Dolar (1.): “Fantazma desnice je, da drugi uživajo na naš račun.” (6. 11. 2022) in Mladen Dolar (2.): “Vse privatno, nič več javno. Vse javno, nič več privatno.” (8. 11. 2022).Opomba: Celoten tekst je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji in ​na spletni strani Večera V Soboto v soboto, 5. novembra 2022, pod naslovom Mladen Dolar: Fantazma desnice je, da drugi uživajo, parazitirajo na naš račun. Obrazi so mesečna serija profilov in portretov sodobnikov Marka Crnkoviča.


Nima živcev za soočenja

Z Dolarjem ne moreva in nočeva mimo predsedniških volitev — ampak o tem se težko pogovarjava, ker ni gledal soočenj. (Jaz mu kar malo zavidam.) Ker da za to nima živcev. Za razliko od mene je moj sogovornik nenaklonjen Pahorju in mu zameri, da ni bil moralno bolj aktiven. Prejšnja vlada je naredila toliko drastičnih napak, da bi se predsednik republike po njegovem moral oglasiti. Navsezadnje, antikoronska politika...

“Da ne bo pomote: ne, ne, Mladen in Slavoj seveda ne živita v istem gospodinjstvu.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE