Kolumne

Miss Slovenije je prišla sredi noči in prespala na kavču od moje mame

6.4.2021 / 06:05 Komentiraj
V življenju sobodajalca — sploh majhnega kot jaz, s samo tremi sobami —, je poletje zelo naporen čas. Kadar ni kovida, seve.

Bil je lep julijski večer, sobota. Utrujen od čiščenja sob, preoblačenja postelj in sprejemanja gostov predlagam ženi, da bi šla v znano tacensko oštarijo, saj imajo ob sobotah živo muziko.

“Kdo pa nastopa?” je zanimalo ženo.

“Natalija Verboten in Vili Resnik.”

“Nisem preveč navdušena. Not my kind of music.”

“Ajd, ne seri, tudi moja ni. To pač imamo. Saj bi te peljal v opero, pa nisem ziher, da točijo pivo in da lahko sediš na vrtu.”

Pa sva šla.

Vili Resnik

Klasično dolgočasno Natalijo je nadomestil Vili, ki ga poznam še iz časov delovanja kot glasbeni novinar in urednik. Najprej sem ga gledal bolj od daleč, po treh pirih pa sem se opogumil in med pavzo skočil do njega.

“Vili!” sem se zadrl. Ne vem, ali se me je spomnil ali ne, ampak pogovarjal se je z mano. Podprt z maligani sem mu dal nebroj koristnih nasvetov, kako naj razvije svojo glasbeno kariero, pa katere komade da bi moral peti na

“Samo še v avto skočim po tiaro in lento. Jutri bom rabila za slikanje,” je zažgolela Lara Kalanj, miss Slovenije 2018. — [Fotografija: Ivan Bliznetsov]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE