Kolumne

Mislili so, da bodo z Marcelom češnje zobali

4.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Popravilo RTV bo trajalo. Podirati je lahko, graditi težko. In zdaj se bo vsem mudilo, da bi bilo spet vse tako, kot je bilo.

Marcel Štefančič je nepričakovan simbol in obraz medijskega zoperstavljanja discipliniranju, ruralizaciji in dezintelektualizaciji, ki jih uvaja totalitarna in konservativna vlada. Ne bi si mislil, da ga bo to doletelo, me pa ne preseneča. Čeprav je bil Marcel kot prolifičen pop intelektualec vedno direkten in brez dlake na jeziku, je bil obenem tudi vedno apolitičen ali civilen, tudi za politično občutljivejše čisto dovolj nepristranski.

Dokler niso desničarji vrgli cele dežele na finto, da so vsi proti njim in da je to zgodovinska krivica.

Tako se je nanj in na to za slovenske pojme rahlo subverzivno, a neškodljivo in nenevarno oddajo, ki jo Marcel vodi že triindvajset, štirindvajset let, spravila ta zmešana vlada. In v svojih zadnjih izdihljajih nagazila na mino. Ali še bolj natančno: s targetiranjem Studia City in Marcela si je vlada nastavila mino kar sama. 

Goden za odstrel

Totalitarni fanatiki so pričakovali, da bodo z Marcelom češnje zobali — potem pa...

”Čeprav je bil Marcel kot prolifičen pop intelektualec vedno direkten, je bil obenem tudi vedno apolitičen, tudi za politično občutljivejše čisto dovolj nepristranski.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE