Kolumne

Misli počasi, zgleda kot tank. Brez karizme, kompetenc. Kdo je to?

16.10.2019 / 06:05 Komentiraj
Da si ne bi umazala imidža, je Adrio likvidiral nekdo drug. Zdaj pa bo Lufthansa s Počivalškovo pomočjo pobrala smetano.

Ko je v nedeljo zvečer Počivalšek v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TVS razlagal, kaj se dogaja z Adrio, je postalo jasnih več reči. Prvič, zakaj je minister za gospodarstvo. Drugič, zakaj dejstvo, da je prevzel vodenje SMC, pomeni definitiven konec te stranke. Tretjič, kaj se bo zgodilo z Adrio. In četrtič, kako in zakaj kot minister za gospodarstvo utrjuje položaj Slovenije kot kolonije.

Če začnem pri drugi točki: da je Počivalšek prevzel vodenje SMC, je politični pogreb te stranke. Glavni razlog je dejstvo, da je stranka, ki se je začela kot osebni politični projekt Mira Cerarja — drugačna interpretacija iste kratice ni spremenila bistva stranke —, brez ustreznega kadrovskega zaledja.

Počivalšek kot vrhunski kader te stranke to dobro dokazuje. Človek, ki ima gotovo tudi pozitivne lastnosti, v politiki funkcionira kot nekdo, ki ne zna

»Da je Počivalšek prevzel vodenje SMC, je politični pogreb te stranke. Funkcionira kot nekdo, ki misli neskončno počasi. In ki zato ni zmožen dojeti kompleksnosti situacije.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE