Kolumne

Mirenska Marija od Toneta Kralja pod našimi kandindijami

15.8.2022 / 06:05 Komentiraj
Barcelonarji so spet tu in grem dat petko nečakinji. Pa pogledat skurjen Kras. Spizdit iz Ljubljane, ker jo mam pun kurac.

Jutri grem v Miren za par dni. Barcelonarji so spet tu in grem dat petko nečakinji. Pa mal pogledat ves ta skurjen Kras. Spizdit iz te Ljubljane, ker jo mam že pun kurac.

Par dni nazaj sem brala, da se je Marija prikazala na Mirenskemu gradu. Oziroma jih rešila. Stvar je čist preprosta. Vsi okoliški nasadi gandže so šli v luft in je bila cela vas zadeta. Pol pa videt Marije pa svašta. Sam oni sploh ne skontajo, da so vsi munjeni.

Pa še naša Marija je res tam. Teta Zala Vuk in njen mož dr. Engelbert Besednjak (bil je v rimskem parlamentu) sta jo podarila Mirenskemu gradu. Kip, k ga je naredil Tone Kralj. Neki časa je ležala ta Marija pod kanadindijami v našem parku od hiše. Kanadindija je bambus. Pol je pristala na gradu. Najprej so se nune neki bunile, sam so se vdale v usodo pol.

Posebna vas

Očitno je bil Tone Kralj ful povezan z našo familijo. Tud na grobu od Engelberta je mozaik, k ga je nardil on. Besednjak je pokopan v Mirnu. Tam je tud pokopališče funny. Ker je...

Mirenski grad — ki sicer ni in niko9li ni bil grad — s cerkvijo Žalostne Matere božje.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE