Kolumne

Ministrica za ZZZ: Werner in Potrč že vesta, zakaj se lahko delata pametna

2.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Poln kufer imam norcev, ki protestirajo proti maskam in drugim ukrepom, 5G, cepljenju … — in tistih, ki jim dajejo potuho.

Poln kufer imam new age norcev, ki protestirajo proti nošenju mask in drugim protikoronskim ukrepom, uvajanju 5G omrežja, cepljenju otrok, jedenju mesa itd. Ponavadi se zanje niti ne zmenim. Opažam pa, da to nakladanje ni neškodljivo. To niso več samo vici o človeški neumnosti, ampak kao učene trditve, ki so jim s samodeklarirano kompetentnostjo nadeli strokovnjaško zveličavnost.

To ni več hec, to je zdaj res!

Tako bi Facebook esej o pretiravanju z nevarnostjo korona virusa, ki ga je napisal TV voditelj in body builder Marko Potrč, zlahka šel gladko mimo mene. Mimo mene bi lahko šlo blond odobravanje berlinskih demonstracij igralke in pevke Tanje Ribič. Kaj šele pametovanje šansonjerja Wernerja o nesprejemljivosti nošenja mask.

Potem pa berem, da je NIJZ predlagal, naj šolarji in dijaki nosijo maske. Ne v razredih, ampak samo v skupnih prostorih. In še to samo prvi teden šole!

In je že cela drama! Demokratična!

ZZZ/NIJZ

Pazite: NIJZ je samo priporóčil, predlagal...

»To niso več samo vici o človeški neumnosti, ampak kao učene trditve, ki so jim s samodeklarirano kompetentnostjo nadeli strokovnjaško zveličavnost. To ni več hec, to je zdaj res!«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE