Kolumne

Minister za bolezen namesto ministra za zdravje

19.12.2020 / 06:10 Komentiraj
Minister za zdravje v času pandemije je oksimoron. A Gantarju je treba šteti v plus že to, da nas ni tako živciral kot Kacin.

Tomaž Gantar je tragični junak. Devet mesecev se je kot minister za zdravje zdaj bolj, zdaj manj uspešno boril proti korona virusu — nazadnje pa ga predsednik vlade Janez Janša himself zamenja s samim sabo!

In to samo zato, ker je Erjavec vstal od mrtvih in odpeljal DeSUS ven iz vladne koalicije.

Funkcija ministra za zdravje je v času pandemije nadpomembna, vendar tako rekoč oksimoronična. A če nič drugega, je Gantar kot pogosto edini glas razuma v izbrezumljenih časih deloval pomirjujoče in vlival občutek, da za nas nekdo skrbi. Treba pa mu je šteti v plus že to, da nam ni šel tako na živce kot Kacin.

Nič več. Nadomestni in hvala bogu začasni minister za zdravje bo zdaj minister za bolezen.

Destabilizacija in defenestracija

Gantarjev odstop bo Janša poskušal prikazati kot neizogibno in vsiljeno posledico Erjavčeve vladne veleizdaje in še dodatno stopnjeval očitke opoziciji, da poskušajo destabilizirati in defenestrirati

»Če nič drugega, je Gantar kot pogosto edini glas razuma v izbrezumljenih časih deloval pomirjujoče in vlival občutek, da za nas nekdo skrbi.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE