Kolumne

Minister Vasko pa nič

15.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Simonitiju zamerim, da se ni postavil za kulturo in se pustil povoziti traktorju Počivalšku, bazuki Janši in amuletu Kreku.

Ta Erika je res od hudiča! Po sto letih — no, po enem — sem se v četrtek zvečer témi na ljubo izjemoma spravil gledat Tarčotokrat o domnevno in dejansko zapostavljeni kulturi v okviru protikoronskih ukrepov.

V svojem medijskem univerzumčku oddajo sicer bojkotiram kot senzacionalističen cirkus, namenjen bustanju nacionalkinih ratingov.

Prepričal sem se namreč, da je res, kar Žnidaršički očitajo vladni in provladni desničarji — da v Tarči samo njihovim skače v besedo. Tudi tokrat se je čutila dolžno ves čas bremzati državno sekretarko na MK dr. Ignacijo Fridl Jarc.

Ta je resnici na ljubo hotela non-stop govoriti in nikoli nehati — čeprav je imela kaj povedati in/ali demantirati —, toda to je bilo od voditeljice zelo nevljudno.

Odveč je poudarjati, da pa drugih gostov — ki so v glavnem govorili to, kar je rada slišala — pregovorno zadirčna ženska ni prekinjala. Čeprav je res, da so bili miroljubnejši od IFJ.

Ponepomembnjenje kulture

Dejstvo je,...

“Si bo kulturni sektor opomogel? Upam. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE